Globedia.com

×
×

Error de autenticacin

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQU

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

Quieres recibir una notificacin por email cada vez que Monousoplastic escriba una noticia?

�Wat is OPS-materiaal en wat zijn de voordelen ervan in de voedingsindustrie?

7
- +
04/02/2021 09:50 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

�Wat is OPS-materiaal en wat zijn de voordelen ervan in de voedingsindustrie?

 

Plastic verpakkingen werden ontwikkeld om levensmiddelen te beschermen tegen de buitenwereld. Tegenwoordig wordt OPS-materiaal gebruikt bij de fabricage van Take Away Bakjes, die gekenmerkt worden door grote voordelen in de levensmiddelensector.

Als u op zoek bent naar bakken om uw etenswaren in te presenteren in catering of horeca, is het raadzaam bakken met OPS-materiaal aan te schaffen om uw gasten een goede presentatie van uw maaltijden te bieden. Leer meer over dit type plastic en de belangrijkste voordelen ervan voor elk gastronomisch etablissement.

Kenmerken van OPS-materiaal

OPS of biorestend polystyreen is een van PS afgeleid materiaal, dat een grote doorzichtigheid en flexibiliteit biedt. Door zijn esthetiek worden OPS-verpakkingen het meest gebruikt in de voedingsindustrie om producten op te slaan en uit te stallen bij allerlei evenementen.

Het polystyreen was vervaardigd met het doel de kosten te drukken en het vervoer van allerlei levensmiddelen te vergemakkelijken. Het ontstaat door de polymerisatie van moleculen, die worden samengevoegd en een soepel en resistent materiaal vormen. Tegenwoordig zijn er verschillende afgeleiden, waaronder speciale verpakkingen gemaakt met OPS voor de gastronomische industrie.

Het verschil tussen OPS-materiaal en PS-materiaal is dat eerstgenoemd materiaal kwetsbaarder is, maar dankzij zijn transparantie is het ideaal voor de presentatie van levensmiddelen. PS plastic containers worden over het algemeen gebruikt voor de verpakking en de veiligheid van producten tijdens het vervoer.

Voordelen van OPS-materiaal in de voedingssector

OPS-materiaal is het meest gevraagde materiaal om allerlei soorten voedsel te beschermen, omdat het de volgende voordelen heeft.

⇨ Hermetische afdichting

Veel van de containers van OPS-materiaal worden geleverd met een deksel, dat hermetisch sluit om te voorkomen dat de producten worden aangetast door externe agentia zoals stof en bacteriën.

En vanwege het deksel kiezen veel afhaalrestaurants ervoor hun klanten hun bestellingen te leveren in plastic OPS-containers, zodat zij hun aankopen zonder problemen kunnen vervoeren.

⇨ Ideaal voor presentatie van voedsel

Als uw bedrijf cateringdiensten aanbiedt, hebt u wellicht bakken van OPS-materiaal nodig om de verschillende gerechten aan uw gasten te tonen. Zo kunnen ze in één oogopslag de kwaliteit van het voedsel beoordelen.

Bestand tegen hoge en lage temperaturen

In tegenstelling tot plastic bakjes voor huisdieren, zijn bakjes van OPS-materiaal bestand tegen temperaturen tot 80°C, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaren van lichtjes warm of voorverwarmd voedsel.

Ze zijn ook bestand tegen temperaturen tot -40°C, zodat u er ook verschillende desserts in kunt bewaren, zoals mousse of ijstaart.

⇨ Stijfheid en sterkte

Hoewel OPS breekbaarder is dan PS of andere plastic voedselcontainers, kan het zeer stijf en resistent zijn. Ze zijn niet alleen bestand tegen verschillende temperaturen, maar beschermen ook het voedsel en voorkomen morsen als gevolg van een val of een ongeval tijdens het vervoer.

⇨ Gemak van recycling

Als u een milieubewuste persoon bent, is OPS materiaal ideaal voor u. Dit komt omdat OPS-containers gemakkelijk recycleerbaar zijn, waardoor ze het milieu het minst belasten en bijdragen tot een duurzame economie.


Sobre esta noticia

Autor:
Monousoplastic (1 noticias)
Visitas:
94
Tipo:
Suceso
Licencia:
Distribucin gratuita
Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Etiquetas

Comentarios

An no hay comentarios en esta noticia.